Landelijke Uiendag 28 augustus 2014


Op donderdag 28 augustus wordt de Landelijke Uiendag 2014 gehouden bij de proefboerderij Rusthoeve aan de Noorlangweg 42, 4486 PR te Colijnsplaat.
Het thema van deze dag is ‘Kwaliteit door precisie'!
De afgelopen drie jaar bleek een goede kwaliteit ui zeker niet vanzelfsprekend! Terwijl dit juist voor de Nederlandse ui vanwege export erg belangrijk is. Daar willen we graag met u aan werken. Hoe kunnen we de kwaliteit verbeteren?
Tijdens ons thema van vorig jaar "op tijd oogsten een betere kwaliteit?", bleek dat vervroeging erg belangrijk is. Echter wij zijn van mening dat precisie in de teelt van de ui ook erg belangrijk is. Daar willen we graag aan de hand van de vele veldproeven op het Agrarisch Innovatie & Kenniscentrum Rusthoeve met u over praten. De jaarlijkse Uiendag van het UIKC vormt de ontmoetingsplaats en Kennisdag om de resultaten van deze innoverende onderzoeken op een juiste manier te interpreteren en te communiceren naar de gehele uiensector. Op deze dag zal ook de nieuwe rassenlijst vanuit het ketengestuurde onderzoek worden gepresenteerd. Uiteraard zijn er rondleidingen op het veld, demonstraties en is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in de tent. Graag tot ziens op de Uiendag!

Thema's:
1. Bestrijding van koprot
2. De effecten van grove en fijne druppels bij contactherbiciden
3. Fosfaat in de rij met o.a. physiostart, powerstart en quickstart.
4. Rassenkeuze en % groen loof in relatie tot groeipotentie.
5. Tripsbestrijding.
6. Onkruidbestrijding.
7. Bemestingsstrategieën, fosfaat, kali en stikstof.
8. SChimmelbestrijding.
9. Aardappelopslagbestrijding in uien met Royal MH.
10. Opbrengst- en kwaliteitsverlies door hagel.
11. Bestrijding uienvlieg.
12. Bladmeststoffen.
13. Kunstmeststrooien met GPS, investering waard?
14. Hoe rijden we 'precies'?
15. Aaltjes, hoe pakken we dit aan?
16. Project 'High-Tech-Sensing'