/

Uitnodiging Open Dag Rusthoeve CZAV

De Open Dag van CZAV en Proefboerderij Rusthoeve vindt jaarlijks op de derde woensdag van juni plaats. Ook dit keer verwelkomen we je graag op onze Open Dag CZAV/Rusthoeve 2023 met als thema ‘Teelt in transitie’. U bent van harte welkom op 21 juni 2023 tussen 9.00 en 19.00 uur in Colijnsplaat. 

Teelt in transitie

Deze editie staat in het teken van ‘Teelt in transitie’. Tijdens de Open Dag laten we de nieuwste ontwikkelingen zien van gewassen in transitie. Denk daarbij aan teelten die in het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) passen als stikstofbindende en eiwitrijke gewassen. Maar ook de transitie en innovaties binnen de bestaande gewassen in het bouwplan. Op een efficiënte manier omgaan met bodem, plant, vee en het bedrijf zijn onderdeel van het Actieprogramma. Er zijn allerlei technieken en producten die bijdragen aan een betere water- en bodemkwaliteit. Dat is allemaal terug te zien tijdens Open Dag.

Ontbijtsessie tijdens slotbijeenkomst Kennisdeling Sleutel tot Succes

Wij nodigen u uit voor de afsluitende bijeenkomst mét ontbijt in de vroege ochtend van de Opendag Rusthoeve/CZAV op 21 juni a.s. Hierin willen we kort terugblikken, maar vooral vooruitblikken op wat er nodig is om de transitie naar een volhoudbare landbouw tot een succes te maken. 

 

Het project ‘Kennisdeling, de sleutel tot een succesvolle transitie naar een duurzame landbouw’  loopt op z’n eind. In de afgelopen jaren begeleiden we ondernemers bij hun transitieproces van idee tot uitvoering naar een toekomstbestendige bedrijfsvoering in de agrarische sector.

Belangrijke thema’s die daarbij een rol spelen zijn bodem, water, korte keten, biodiversiteit, ondernemerschap, natuurinclusieve landbouw en alles wat belangrijk is voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering.

Programma

Dit programma wordt u aangeboden door medewerking van Joris Baecke, voorzitter ZLTO Raad Zeeland en LTO portefeuillehouder bodem en water, Jo-Annes de Bat Provincie Zeeland, Peter de Koeijer, voorzitter Proefboerderij Rusthoeve en Pierre Cammaert, adviseur Delphy.

Inloop vanaf 8.00 u met ontbijt

8.30 uur Opening door de dagvoorzitter Joris Baecke

-        Visie op de transitie naar een duurzame landbouw

-        Overhandigen FAB brochure aan gedeputeerde en persmoment

-        Bodem & water de sleutel voor een duurzame bedrijfsvoering

-        Vragen en discussie

9.30 uur Wrap up door dagvoorzitter en afsluiting

Aansluitend kunt u een bezoek brengen aan de Open Dag Rusthoeve/CZAV.

In verband met de catering is opgave noodzakelijk: karola.colombijn@zlto.nl